stymphalianlinnut

Pelaamassa olivat Antti, Kai, Marko ja minä. Sessio alkoi Poseidonin laulun kannelta, kun Metamakhos ja Tziki palasivat takaisin oikeaan muotoonsa. Alkuhämmennuyksen jälkeen Metamakhos hyväksyi elementalisti Eirelan suunnitelman suunnata kohti Manner-Hellasta ja Delfoita sen selvittämiseksi, miten Tyrakhion-paran voisi taas muuttaa lihaksi ja vereksi.

Neuvottelun aiheesta keskeytti valtava roc-lintu, joka kaarteli paikalle pohjoisesta päin. Hetken sankarimme saivat pelätä hyökkäystä, mutta sitten peto vain pudotti kynsistään uhkean amatsonin, joka molskahti laivan viereen. Neito poimittiin merestä ja hän kertoi nimekseen Katsuane. Varmasti jumalat olivat tällä tavoin heittäneet naissoturin yhteen Metamakhoksen ja Eirelan kanssa, joten sankarimme hyväksyivät hänet oitis toverikseen.

Matka jatkui Korinttiin, jossa tyranni Kypselos kestitsi seuruettamme. Korintissa seurue myös menetti osan jäsenistään, kun perämies Alektor lähti laivalla kohti Ithakaa viedäkseen suruviestin ja kivi-Tyrakhionin takaisin kotiin. Tziki puolestaan koki surua Tyrakhionin kuolemasta sekä voimakasta koti-ikävää. Molempiin hän päätti hakea helpotusta kotoa Arkadiasta, jonka lähellä nyt oltiin. Näin siis Kypseloksen juominkeiin osallistuivat vain Metamakhos, Eirela ja Katsoune.

Yöllä sankarimme herätettiin taistelemaan suurta lykaanijoukkiota vastaan. Susimiehet saivat tuta sankarien voiman ja niita ajettiinkin takaa aina Delfoin - Boitotian tien risteykseen, missä ne lopulta karkasivat raskaita tappioita kärsineinä kohti Thebaa. Lepohetken jälkeen sankarit puolestaan suuntasivat Delfoin tielle.

Delfoissa kärsittiin aluksi erimielisyyksistä Apollonin pappien kanssa, mutta lopulta toverukset pääsivät Pythian eteen. Vastauksena kysymykseen siitä, miten Tyrakhionin voisi palauttaa elävien kirjoihin, oraakkeli lausui säkeensä:

Olympon suosio kiven

lihaksi saa.

Areen veri

isänsä vihaa kärsii.

Yhtä palvelette, toisen suututatte. Silti

Valita on pakko.

Areen pappia konsultoituaan toveruksemme arvelivat, että heidän oli määrä suunnata Thebaan, jonka asukkaat ovat Areen jälkeläisiä.

Theba paljastui ilottomaksi kaupungiksi, jossa oltiin syystäkin varuillaan: vanha kuningas Labydkos oli kuolinvuoteellaan ja Areksen hirmuiset linnut olivat jo viikon ajan hyökkäilleet kaupunkiin. Selvisi myös, että kuninkaalla oli kaksi poikaa, vallanperijä Laios ja maineikas Prothenor. Laios oli vakavamielinen mies, joka polveutui Areesta sekä isänsä että äitinsä puolelta. Hilpeä ja karismaattinen Prothenor puolestaan oli äitinsä puolelta Afroditen sukua.

Erinäisten vaiheiden jälkeen päätettiin, että kaupungin murheet johtuivat siitä, että joku asukkaista oli syyllistynty hybrikseen ja herättänyt Areksen vihan. Sankariemme pääepäillyt olivat mainitut puoliveljekset. Sankarit pääsivät myös ottamaan mittaa stymfalian linnuista, jotka ampuivat sulkasna pronssinuolina ja olivat muutenkin koitua tovrusten kohtaloksi. Niin täpärällä oli tilannet, että Eirela lopulta joutui lupaamaan esikoisensa Boiotian järvessä asuvalle naiadille, että tämä paransi kentaurin.

Seuraavaksi punottiin suunnitelma: Prothenor ja sankarimme lähtisivät selvittämään, mistä Areen linnut tulivat. Kaikki näyttikin menevän hyvin aina siihen asti, kun Prothenor petti protagonistimme. Paljastui, että Prothenorilla oli maaginen Areen susinaamio, jolla hän kykeni hallitsemaan lykaaneja. Toveruksiamme ei kuitenkaan surmattu, vaan heidät lukittiin hylätystä luolakompleksista löytyneeseen viinikellariin. Oli Eirelan aika näyttää kykynsä. Elementalistin loitsujen avulla sankarien onnistui paitsi paeta, myös kukistaa Prothenor ja hänen petomaiset miespalvelijansa.

Kun Prothenor oli hahmojen armoilla, hän paljasti varastaneensa naamion Areen pyhäköstä korkealta vuorilta. Hän oli halunnut hallita lykaaneja syöstäkseen Laioksen vallasta. Tämän hän tahtoi tehdä siksi, että Laios ja hänen vaimonsa Iokaste olivat syyttä surmanneet oman poikansa eivätkä he siksi Prothenorin mielestä sopineet Theban ensimmäiseksi pariksi. Kun Prothenor vielä varoitteli sankareitamme Areksen temppelin vaaroista, he säästivät Thebalaisen hangen.

Session lopuksi ryhmä vielä käsiv Areen pyhäkössä pilkkomassa sitä vartioineen pronssihärän sekä palauttamassa Areen naamion. Sitten he toimittivat Prothenorin Afroditen temppeliin Thebaan ja ilmoittivat Laiokselle, että Theban kirous oli murrettu. Laios palkitsi naiset ratsuilla ja Metamakhoksen orjattarella, minkä jälkeen sankarit karauttivat khti uusia seikkailuja.

Saavuttivatko he sitten jumalten suosiota? Sitä on vaikea sanoa: toisaalta he tarkoin varoivat käymästä sen enempää Aresta kuin Afroditeäkään vastaan, mutta toisaalta he eivät myöskään varauksetta asettuneet puolustamaan kummankaan asiaa. Olympoksen mustasukkaiset jumalat harvoin rakastavat järkiratkaisuja ja haaleita kompromisseja. Toisaalta lienee ihan hyvä, ettei myöskään hanki niskaansa vihaa, josta myöhemmin joutuisi maksamaan.